guldgruvan@toreboda.se
instagram - guldgruvantoreboda
facebook - guldgruvan

tel: 0506-18188

Du hittar oss i Gjutaren, Järnvägsgatan 6.

tisdag 29 januari 2013

introduktion med workshop del 3

Några tänkte bokstäver


En stabil grund att stå på, en stege som barnen klättrar uppåt på och lite slingrande vägar som vi kan ta tillsammans och ny kunskap som symboliseras av glasögon och ett avslut med guldstjärnor som lämnar oss......






Ett barn......
 
Vi vill tacka alla och hoppas att besöket gav lite inspiration och satte igång nya tankebanor hos er....På återseende!!!

Introduktion med workshop del 2

Den andra halvan av gruppen blev indelade i mindre grupper om tre och tre. De fick sedan en bestämd uppgift, nämligen att skapa det de tänker när de hör ordet FÖRSKOLA! Det var väldigt spännande att titta på hur alla gick runt och "gottade" sig i olika material och skapade. Kul att se att samma "uppgift " har lika många "lösningar" som vi var grupper.



Introduktion med workshop del 1

Igår var det äntligen dags att låta våra kollegor möta guldgruvan. Vi körde tre pass på ca 1,5 timme vardera och det var ca 75 pedagoger från kommunens sex förskolor. Varje pass inleddes först med lite mingel innan det var dags för en presentation om tanken med guldgruvan.

 
 
Efter presentationen var det dags att väcka den kreativa sidan av hjärnan.....Halva gruppen fick skapa fritt på en plexiskiva vid overheadhörnan. Det man skapat kom sedan till allmän beskådning och vi fick ta del av många fantasifulla kreationer!
 





Det var spännande att se vad som hände med det man valde att lägga på sin tavla. Vissa saker blev inte alls som  man förväntade sig att det skulle bli.....Oj, den blev visst svart, uppochned, transparent osv. Varför blir det så??
 


 
 
 

onsdag 23 januari 2013

Vi är redo för förskolepersonal....

 
Idag var vi på guldgruvan efter jobbet och röjde upp och plockade iordning det sista inför måndagens workshop för all kommunens förskolepersonal. Det börjar bli riktigt bra och vi hoppas på en inspirerande och givande eftermiddag på måndag.
 

Entrén innan och idag
 
 
 
 

Rummet innan vi började och nu
 
Så här ser det ut idag........
 
skuggspel

aktivitetsvägg


metallskrot


gott och blandat.......


byggmaterial

 



Nu hoppas vi på en inspirerande eftermiddag tillsammans med våra kollegor i kommunen!!!
 
 
 



 


Robban har fixat våra reklamprylar

Idag har vi varit på bildverkstan och hämtat våra foldrar, visitkort och en skylt som kommer sitta på guldgruvans dörr. Det är Robban som har hjälpt oss och det blev verkligen kanon!!

Tack Robban

måndag 14 januari 2013

Efter en veckas hårt arbete......

...börjar vårt center äntligen ta form. Efter blod, svett men utan tårar var det två trötta guldgrävare som tog helg sent i fredags eftermiddag. Vi har upptäckt både en och två muskler som vi inte visste att vi hade efter en veckans hårt arbete. Men det har det varit värt, det börjar bli riktigt bra!!

Material som har kommit in.....



 
Lite inspiration.......
 
Djurbygg

Kulbanor
 

svart-vit bygg

overheadmaterial


Ljusbord
 

torsdag 10 januari 2013

Vår chaufför Stefan från Ame

Idag har vi träffat Stefan som kommer hjälpa oss med transport av material från företagen till guldgruvan. Vi fick ihop ett stort lass....






 

 
 
Ordningen som vi tyckte att vi hade var plötsligt som bortblåst och det var bara till att kavla upp ärmarna och fortsätta jobba. Mycket spännande fanns det att fylla hyllorna med.
 
 


 
Imorgon kör vi igen..........