guldgruvan@toreboda.se
instagram - guldgruvantoreboda
facebook - guldgruvan

tel: 0506-18188

Du hittar oss i Gjutaren, Järnvägsgatan 6.

tisdag 28 maj 2013

Guldgruvan stängd....

Måndag den 3 juni har vi stängt på guldgruvan. Vi är då på vår fortbildningsresa i Italien. Vi hoppas vi kommer hem med massa nya tankar och idéer som vi kan dela med oss av:)

Från v 33 kommer guldgruvan ändra sina öppettider till torsdagar 13-17.

söndag 12 maj 2013

En lördag i Visthuset....

Idag var det Sveriges längsta loppis utmed Göta kanal. Vid visthuset i Töreboda var det även temat - skapa nytt av gammalt. Där fanns vi med från guldgruvan och barnen fick ha olika workshop hos oss. Vi hade en hörna med limpistol, en overheadhörna, en whiteboardtavla av kakelplattor och en bygghörna. Det var många barn som spenderade sin förmiddag hos oss:)Så här fint har killarna renoverat upp visthuset!!


Här är några killar som byggde bilar vid overheaden

När de ställde på sina bilar konstaterade de att bilden av bilen blev en bil underifrån......

De kom snabbt på en lösning för att få den ifrån sidan.


Det blev många härliga skapelser vid overheaden.....

Här ser vi Linus Karlsson, han gjorde sina initialer av plastcirklar.Här är en tjej som upptäckte att det gick att flytta på overheadbilden så att den hamnade på golvet och försvann...


 
 
Vår whiteboardtavla fick också många härliga bilder på sig under dagen!

 
I limhörnan var det full aktivitet hela tiden:)
 
 
Här skapas det en mast som tar emot signaler för mobiltelefoner.....
Här ser vi Jakob Wahl från Insjön i Dalarna som har gjort en studsmatta och på bilden under ett vindkraftverk och ett hus:)

 
Dessa konstverk finns kvar på Visthuset i en utställning för allmän beskådan!!
 
I vår byggdel skapade Oskar och Axel en koja
 

 
TACK ALLA BARN FÖR EN KREATIV DAG!!
 

torsdag 9 maj 2013

Ta med era barn på workshop på lördag!!!

På lördag ska guldgruvan arrangera lite aktiviteter för barn (och även vuxna som har lust) att skapa något med hjälp av material från guldgruvan!!! Vi kommer hålla till vid Visthuset i Töreboda och startar klockan 10. Temat är skapa nytt av gammalt!!! Vi har bunkrat upp med material som vi ska frakta dit imorgon:)

Kom dit vet ja!!

Jonathan och Albin på besök.....

I måndags hade vi besök av Jonathan och Albin från fritidshemmet galaxen! De skulle hämta material till deras tittskåp som ska sitta utmed kanalbanken.

De här kanske skulle passa.....

Vad mycket häftiga grejer det finns här!!De hade tankar om att bygga en sluss, hackor, spadar, Baltzar von Platen m.m. Det fanns mycket smått och gott att välja på i hyllorna:)

Innan det var dags att gå tillbaka till fritids fick de lämna ett spår i vår gästbok!!

 Tack för besöket och välkomna åter, ska bli spännande att se ert skåp sedan!!


fredag 3 maj 2013

Modern Barndom på besök och 1 juni åker vi till Bassa Reggiana!!!

Spännande  saker har hänt......

I måndags hade vi besök av Maria Herngren från tidskriften Modern Barndom som ges ut av Reggioemiliainstitutet. Hon kommer att göra ett reportage om oss inför ett av höstens nummer som komer handla mycket om Remida!

 
Tack Maria för en trevlig pratstund!!!
 
 
1 juni åker vi till Reggio Emilia!!!
 
Helt sjukt och overkligt men Leader har valt att hjälpa oss med finansieringen av en fortbildningsresa till Reggio. Det kommer vara jag och Susanne, vår förskolechef och förvaltningschef som följer med på ett sommarseminarie ihop med 30 andra personer. Veckan innehåller studiebesök på flera förskolor och fortbildning med seminarier och grupparbete utifrån pedagogiska frågeställningar under ledning av pedagogistor, eller pedagogiska ledare i Bassa Reggiana förskoledistrikt! Hur spännande som helst:)