guldgruvan@toreboda.se
instagram - guldgruvantoreboda
facebook - guldgruvan

tel: 0506-18188

Du hittar oss i Gjutaren, Järnvägsgatan 6.

tisdag 18 juni 2013

Lite bilder från vår resa till Guastalla!!!

Nu har vi kommit hem efter vår fortbildningsresa till Reggio. Vi var fyra personer som åkte från Töreboda, jag, Susanne, vår förskolechef Carina och vår förvaltningschef Marita. Vi åkte med progettinfanzia och var ca 30 personer, de hade ordnat en helt otrolig vecka för oss. Vi har fått med oss så himla mycket inspiration och idéer, hela huvudet är fullt av tankar som vi nu behöver försöka få landa i.......I augusti ska vi ha gjort en gemensam sammanställning av alla våra anteckningar och ca 500 bilder i en gemensam föreläsning för kommunens förskolepersonal:)

Det har varit en vecka full med studiebesök, föreläsningar och workshop. Vi  har besökt fyra olika förskolor, Loris Malaguzzicentret och hunnit med firandet av Italiens nationaldag i staden Reggiola där det var barnet i centrum med massa olika aktiviteter för barn ihop med sina föräldrar. Vi fyra lyckades även hinna med en avstickare till Remidacentret i Reggio Emilia stad, kul!!

Vi har sett mycket tips på hur man kan använda vårt guldgruvematerial:



Firandet av nationaldagen i Reggiola, barnet i centrum!




Olika aktivitetsväggar.........










Byggmiljöer......


Även så imponerad av allt naturmaterial......

Labyrint byggd av plastkorgar!!

Mer bilder kommer från Remidacentret!

tisdag 4 juni 2013

Vilken dag.....

Oj,oj,oj nu har vi varit här i tre dagar och det är sjukt inspirerande. Vi har tagit del av nationaldagsfirandet i Reggiola där det var barnet i centrum och en helt suverän föräldradelaktighet. Vi fick jättemånga bra tips på enkla aktiviteter som vi kanske kan ta med oss hem:) Igår var det föreläsning från 9.30 till 19.00 om Vygotskij av Tarja och Reggio Emilias grundläggande filosofi och förhållningssätt av Fredrica och en pedagogista. Mycket som snurrade i huvudet efter den dagen. Idag har det varit en helt otrolig dag:) dagen började på en 1-3 års förskola i Brescello, helt otroliga miljöer. Så inspirerande....Efter det var det besök på Loris Malaguzzicentret och besök i ljusateljen som fanns där. Det var en upplevelse utöver det vanliga. Snacka om att ljuset ställdes i dialog med oss lika mycket som den gör till de barn som kommer dit....det fanns så mycket spännande inbjudningar att förundras över. Dagen avslutades med grädden på moset, vi lyckades få in ett besök på Remidacentret, det var häftigt. Väl där lyckades vi även säga hej till våra kollegor från Vaggeryd som var där på sin Remidautbildning. Kul! Tyvärr har jag glömt adaptern till mitt kameraminneskort så jag kan inte få ut några bilder på bloggen men det kommer, har väl lyckats ta si sådär 150 kort idag;)

lördag 1 juni 2013

Helt sjukt, nu är vi på plats........

04.30 startade vi vår bilfärd mot Säve flygplats. Nu 17 timmar senare lite vin och en god pizza i magen känner vi oss redo för en natts sömn.....När barnfamiljerna ger sig ut för middag kryper vi ner i kojen;) Imorgon väntar Italiens nationaldag och stort firande för barn på ett torg i närheten. Ska bli spännande att ta del av. Vi har fått en presentation av våra resekompisar och av veckans program, det verkar helt otroligt......och vi verkar vara en härlig blandning i gruppen. Blir nog mycket givande diskussioner och reflektioner.....Nu ska vi slåss med myggen innan vi sommar;)